Opleidingen << Verzorging-Voeding

Verzorging

✓ domein Maatschappij & Welzijn

✓ Meteen werken

Werk je graag met mensen? Word je blij van het verzorgen van baby’s of het zorgen voor ouderen? Dan is de richting Verzorging echt iets voor jou. Het accent ligt hierbij op zelfzorg, mantelzorg en zorg binnen de eigen omgeving. Je leert ook veel over huishouding en gezonde voeding. Ideaal als jij heel sociaal voelend bent en een groot hart hebt voor je medemens.

Wat leer je

✓  Deze opleiding is boeiend, veelzijdig en bestaat voor een groot deel uit stage.

✓  Zorgen voor kinderen, oudere zorgvrager en werken in de thuiszorg betekent heel wat meer dan “verzorgen”. Het betekent ook: spelen met de kinderen, troosten bij verdriet, luisteren naar problemen, eten bereiden, onderhoud van de leefruimtes, enzovoort.

✓  Je moet je helemaal inleven in de wereld van de zorgvrager.

✓  Op verschillende momenten in het schooljaar werk je componentoverschrijdend en zal je al je aangeleerde vaardigheden en kennis toepassen in verschillende zorgsituaties.

Ervoor?

Je hebt een getuigschrift dat je toegang geeft tot BSO en je werkt graag met en voor mensen.

Erna?

Van de tweede graad stroom je door naar de derde graad Verzorging of Organisatiehulp. Of je kiest een richting buiten het studiegebied Personenzorg.

Diploma behaald? Dan kan je meteen aan de slag, bijvoorbeeld als verzorgende in de ouderenzorg, kinderopvang en thuiszorg.

Onze leerlingen getuigen

Deze opleiding iets voor jou?

Heb je nog vragen?
Contacteer ons >>

Wil je inschrijven?
Kom langs >>