Opleidingen << Maatschappij- en Welzijnswetenschappen

Maatschappij- en Welzijnswetenschappen

✓ Doorstroom finaliteit

✓ domein Maatschappij & Welzijn

✓ Verder studeren

Ben je geboeid door de mens en zijn gedrag, de samenleving en de actualiteit? Wil je je graag verdiepen in filosofie, sociologie en psychologie? Dan is Maatschappij- en Welzijnswetenschappen de ideale keuze. Je krijgt veel theorie, maar je legt ook de verbanden naar de samenleving. Je leert nadenken over wie we zijn, over goed en kwaad, de zin van het leven.

Wat leer je

Brede algemene vorming

Inleiding tot

  • filosofie (filosofie over de mens, de wereld rondom ons, het goede en het kwade, het geluk en de zin van het leven; begrippen, stromingen en visies)
  • sociologie en psychologie (theorie en wetenschappelijke begrippen, verbanden zien in de samenleving, bij de mens en zijn gedrag, persoonlijkheidsvorming, communicatie en sociaal gedrag; begrippen, kenmerken van de hedendaagse samenleving, domeinen van ontwikkeling, sociaal gedrag, persoonlijkheid, communicatiekaders)

 

Theoretische en abstracte leerinhouden verwerken (met een link naar psychologie, pedagogie, sociologie, filosofie en natuurwetenschappen)

Versterken van je communicatieve vaardigheden

Kritisch omgaan met informatie en maatschappelijke verschijnselen

Lessentabel

VakAantal lesuren
Vak 1-
Vak 24
Vak 312
Kopie van Sal banner website (5)

Ervoor?

Je bent geslaagd in de eerste graad.

Erna?

Als je geslaagd bent in de tweede graad Maatschappij- en Welzijnswetenschappen, kan je bij ons terecht in de derde graad:

  • domein Maatschappij & Welzijn – Welzijnswetenschappen

Na het behalen van je diploma secundair onderwijs, kan je kiezen voor studierichtingen aan de hogeschool of universiteit, waarin mens en maatschappij centraal staan. 

Deze opleiding iets voor jou?

Heb je nog vragen?
Contacteer ons >>

Wil je inschrijven?
Kom langs >>